وبسایت حقوقی

حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری با سال ها سابقه در امر وکالت 09123666928 - 02188554580

۴ مطلب در آذر ۱۴۰۱ ثبت شده است

سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی

سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی ، ثنا

 قانونگذار جمهوری اسلامی ایران در ماده 175 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1394 در راستای ایجاد و ترویج خدمات الکترونیکی قضایی مقرر نموده « استفاده از سامانه های رایانه ای و مخابراتی، از قبیل پیام نگار (ایمیل)، ارتباط تصویری از راه دور، نمابر و تلفن، برای طرح شکایت یا دعوا، ارجاع پرونده، احضار متهم، ابلاغ اوراق قضایی و همچنین نیابت قضایی با رعایت مقررات راجع به دادرسی الکترونیکی بلامانع است»؛ و در ماده 655 قانون آیین دادرسی کیفری بر تجویز ابلاغ الکترونیکی تأکید دارد « در هر مورد که به موجب قوانین آیین دادرسی و سایر قوانین و مقررات موضوعه، اعم از حقوقی و کیفری، سند، مدرک، نوشته، برگه اجراییه، اوراق رأی، امضاء، اثر انگشت، ابلاغ اوراق قضایی، نشانی و مانند آن لازم باشد، صورت الکترونیکی و یا محتوای الکترونیکی آن حسب مورد با رعایت سازوکارهای امنیتی مذکور در مواد این قانون و تبصره های آن کافی و معتبر است».

پیش از تصویب آیین نامه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و قانون آیین دادرسی کیفری مصوب 1394، تمامی ابلاغ ها و ارواق قضایی به اصحاب دعوا و قائم مقام قانونی ایشان از طریق مأمور ابلاغ صورت می گرفت که مشکلاتی از قبیل عدم حضور ابلاغ شونده در محل اقامتگاه، صرف هزینه گزاف در جهت چاپ ابلاغیه ها و فرایند تحویل آن ها و افزایش اطاله دادرسی محاکم را موجب می شد، اما در حال حاضر براساس آیین نامه و تجویز قانون فوق الذکر، ابلاغ اوراق قضایی به طرفین دعوا به صورت الکترونیکی انجام می شود که سهولت دسترسی عموم اشخاص اعم از حقیقی یا حقوقی و کاهش مدت زمان اطلاع از فرایند دادرسی را موجب شده است.

روش ثبت نام در سامانه ثنا

متقاضیان ثبت نامه در سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی قادر هستند به دو طریق ذیل نسبت به گرفتن کد کاربری و رمز عبور سامانه ثنا اقدام کنند؛

الف- مراجعه مستقیم به دفتر خدمات الکترونیک قضایی

در این مسیر متقاضی اعم از شخص حقیقی یا حقوقی بایست با در دست داشتن اسناد احراز هویت به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی واقع در محل اقامتگاه خویش مراجعه و با ارائه اسناد مزبور از قبیل کارت ملّی و اطلاعات شناسنامه ای، نشانی محل اقامت، شماره تلفت ثابت و همراه جهت اعلام ابلاغ های الکترونیکی، کد پستی، معرفی نامه نماینده شخصیت حقوقی، اخذ امضاء الکترونیک، نسبت به انجام ثبت نام خویش اقدام و با دریافت کد کاربری و رمز عبور از هر گونه ابلاغ جدید یا پیش نویس طرح دعوا بهره مند گردد.

 

ب- انجام پیش ثبت نام در منزل و مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی

شخص متقاضی با ورود به سامانه ثنا به نشانی www.sana.adliran.ir و یا www.eblagh.adliran.ir بروی گزینه مربوط به ثبت نامه الکترونیک کلیک نموده تا پنجره تکمیل اطلاعات هویتی وشناسنامه باز گردد؛ سپس با درج اطلاعات خود اعم از کد ملّی، شماره شناسنامه، تاریخ تولد، شماره سریال شناسنامه، نشانی اقامتگاه، شماره تلفن ثابت و شماره تلفن همراه پیش ثبت نام را انجام داده و در انتها با فشردن دکمه اتمام و ثبت اطلاعات اولیه، مرحله پیش ثبت نام انجام می گردد. سپس با پرینتی از کد رهگیری و پیش ثبت نام به یکی از نزدیک ترین دفاتر خدمات الکترونیک قضایی جهت اخذ امضاء و احراز هویت متقاضی با همراه داشتن کارت ملّی و شماره تلفن همراه اعلامی که هنگام ثبت نام وارده کرده است، اقدام تا ثبت نام انجام شده تکمیل و در نهایت با دریافت کد کاربری و رمز عبور می تواند دیگر از این طریق بدون حضور در دفاتر مزبور تمامی ابلاغیه ها و روند دادرسی را برخط مشاهده کند.

در شهرستان هایی که دفتر خدمات الکترونیک قضایی وجود ندارد، متقاضی باید به دادگستری حوزه قضایی مراجعه و نسبت به انجام فرایند ثبت نام یا تکمیل فرایند پیش ثبت نام اقدام تا بدین طریق شناسه کاربری و رمز عبور مخصوص به خود را دریافت کند.

ادامه در وب سایت حقوقی حمیرا پارسا و کیل پایه یک دادگستری

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ویست وب

افراز ملک مشاع از ثبت

افراز ملک مشاعافراز ملک مشاع

هریک از مالکان مشاع یا تمامی مالکین با هم می توانند در صورت تمایل به اداره ثبت مراجعه و درخواست افراز ملک مشاع را بنمایند. درخواست افراز در روی برگه های معمولی یا فرم دادخواست انجام می شود به شرط آنکه اسامی و مشخصات و اقامتگاه هری از شرکاء مشخص شود و مدارک به ضمیمه پیوست باشد.

درخواست افراز ملک مشاع از طریق ثبت زمانی از طریق اداره ثبت به عمل می آید که طبق ماده 1 قانون افراز و فروش املاک مشاع جریان ثبتی ملک خاتمه یافته باشد وبرای آن سند معارض صادر نشده باشد. به این ترتیب از املاک مورد نظر باید معاینه به عمل آید، وقت معاینه ملک تعیین و به تمام شرکاء ابلاغ می گردد. معاینه ملک با حضور نقشه بردار و شرکاء و نماینده اداره ثبت به عمل می آید و نقشه ملک ترسیم  وبه امضای حاضرین در جلسه معاینه محل می رسد، صورتمجلسی که حدود و مساحت و مشخصات قطعات مشخص شده است تعیین و به امضای حاضرین می رسد.

شهرداری محل نیز باید نظر خود را ثبت به نقشه افراز شده اعلام نماید. پس از گذشت مواعد لازم و اخذ نظریه شهرداری مسئول اداره ثبت به رد یا قبول درخواست افراز و نحوه افراز بیان می نماید. این تصمیم ظرف 10 روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر در دادگاه عمومی است. حال با ما همراه باشید تا به بررسی کامل این موضوع بپردازیم: 

افراز ملک چیست؟

افراز ملک مشاع به تقسیم ملک مشاع گفته می شود. برطبق قانون افراز ملک مشاع انجام شدنی است. به طور معمول در این حالت مالکین ملک مشاعی تصمیم می گیرند که ملک اشتراکی خود را تقسیم کنند بدون اینکه حالت اشاعه آن از بین برود بلکه شرکا ملک مشاع را میان خود تقسیم می کند و هر یک صاحب شش دانگ ملک خود می شوند. در صورتی که شرکا برای افراز ملک خود به توافق دست پیدا نکنند ناچارا باید به یکی از مراجع مربوطه مراجعه کرده و تقاضای افراز ملک مشاع را دهند. تقاضای افراز از سوی یکی از شرکا نیز صورت می پذیرد. این مهم در اداره ثبت و در دادگاه قابل پیگیری است که در ادامه این مقاله به افراز در اداره ثبت و همچنین به افراز در دادگاه می پردازیم. 

افراز در اداره ثبت

چنانچه هر زمان عملیات ثبتی ملک مشاع انجام شده باشد و به ثبت رسیده باشد بایستی درخواست افراز ملک مشاع را به اداره ثبت مراجعه و به ثبت برسد. طبق قانون افراز ملک مشاع و با استناد به ماده 1 اگر ثبت عملیاتی ملک مشاعی انجام شده باشد باید مستقیم درخواست را به اداره ثبت دادخواست کرد. مراحل تحویل درخواست افراز ملک مشاع بدین صورت می باشد که: درخواست بایستی به نماینده ثبت ارسال شود نماینده قانونی ثبت نیز وضعیت ثبتی ملک را در پرونده درخواست افراز و با ارائه گزارشی در قالب اظهار نامه ای به اداره ثبت ارسال می شود. گزارش نماینده ثبت مبنی بر چگونگی انجام یا ثبت عملیات ثبتی و سند مالکیت ملک و امکان افراز یا عدم امکان آن می باشد. سپس اداره ثبت با دریافت گزارش نماینده اقدام به بررسی آن خواهد کرد و در این مرحله یا درخواست افراز را قبول و یا رد خواهد کرد. تصمیم اداره ثبت به هر حال به مالکین ابلاغ می شود و در صورت پذیرش درخواست تاریخی را برای معاینه ملک با مهندس کارشناس مشخص می نماید.

در ادامه کارشناس تعیین شده نیز در زمان مشخص شده به بازدید از ملک می پردازد. کارشناس نظر کارشناسی را تدوین نموده و آن را به مالکین ابلاغ می نماید. اقدام بعدی افراز ملک مشاع می باشد. اگر هر یک از مالکین در زمان مقرر شده حاضر نشوند عملیات لازم انجام خواهد شد. سپس نظر مهندس کارشناس به صورت کتبی به اداره ارسال می شود و سهم هر یک از شرکا مشخص خواهد شد و به این صورت ملک مشاع افراز خواهد شد. سپس سند جدیدی برای ملک تهیه و تنظیم می شود به عبارتی هر یک از مالکین سند رسمی شش دانگ ملک خود را خواهند داشت. در تمامی مراحل سعی خواهد شد بین همه شرکا ملک به نسبت مساوی تقسیم شود اگر امکان تقسیم مساوی وجود نداشته باشد و در صورت امکان ملک میان شرکا تعدیل می شود یعنی سعی خواهد شد که ارزش مالی همه مالکین یکسان باشد و در صورتی که امکان تعدیل برای ملک مشاع نیز وجود نداشته باشد در نهایت تصمیم اداره ثبت مبنی بر تقسیم مال به رد می باشد. قطعات تقسیم شده در افراز یا به توافق تقسیم می شود یا به صورت قرعه هر یک از مالکین صاحب قطعه ای از ملک خواهد شد.

مراحل افراز در اداره ثبت

افراز ملک مشاع

  • تقدیم درخواست افراز به اداره ثبت محل ملک
  • بررسی درخواست از طرف کارشناس ثبت مبنی بر داشته پیشینه ثبتی.
  • معاینه محل در صورت تایید درخواست افراز از جانب کارشناس ثبت و دعوت از شرکا.
  • ارجاع به نقشه بردار برای تهیه نقشه دقیق ملک
  • نقشه بردار پس از ترسیم نقشه گزارشی مطابق دستور افراز تنظیم نموده و آن را به اداره ثبت تحویل می دهد.
  • مسئول اداره ثبت پس از بررسی درخواست افراز و نقشه ترسیمی تصمیم خود را اعمال می کند.
  • تصمیم اداره ثبت باید به مالکین ابلاغ شود و شرکا می توانند نسبت به آن اعتراض کنند.
  • تصمیم نهایی افراز مطابق توافق شرکای مشاع اعمال می شود اگر شرکا توافق نکنند تعیین سهم مشاع مطابق قرعه تعیین می گردد.

دعوی تقسیم ملک مشاع یا دعوی افراز

اگر یک یا چند نفر از شرکاء ملک مشاعی راضی به تقسیم نباشند، در این صورت شریکی که مایل است خود را از قید اشاعه برهاند، می‌تواند از دادگاه حکم به تقسیم را درخواست نماید و در صورت عدم توافق بین شرکاء حاکم اجبار به تقسیم می‌نماید، این تقاضا در صورتی پذیرفته می‌شود که مال قابل تقسیم باشد. زیرا ضرر شریک قاعده تسلیط را محدود می‌کند و بر آن حکومت دارد. در این‌گونه موارد راه جمع بین حقوق طرفین این است که شریک بر اساس ماده ۳۱۷ قانون امور حسبی، فروش مال مشترک، و تقسیم بهای آن را از دادگاه درخواست نماید.

هزینه افراز ملک مشاع

هزینه افراز ملک مشاع یکی از سوالات پرتکرار می باشد که در پاسخ به آن باید اشاره کنیم که افراز ملک مشاع یک دعوی غیرمالی می باشد. هزینه دعوی افراز ملک مشاع معادل دعاوی غیرمالی می باشد.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ویست وب

اجرت المثل زن

اجرت المثل زناجرت المثل زن

زن می تواند نقش پررنگ در زندگی مشترک داشته باشد. در بسیاری از موارد خانه داری و نگهداری فرزندان را زوجه به عهده می گیرد، ولی اکنون بسیاری از زنان بیرون از منزل به شغلی مشغول هستند. زن معمولا در امور منزل مثل: تربیت و نگهداری فرزندان، نظافت منزل، پخت و پز و... نقش ویژه ای دارد. اما جزو وظایف قطعی ایشان محسوب نمی شود. اجرت المثل ایام زوجیت یکی از مهمترین اموری است که در مورد حقوق زوجه مطرح می شود. اجرت المثل ایام زوجیت دستمزد کارهایی است که زوجه در منزل مشترک انجام می دهد. در صورتی که  شرعا و عرفا کارهای منزل جزو وظایف خانم محسوب نمی شود.  هرگاه زوجه تصمیم به طرح دادخواست اجرت المثل ایام زوجیت نماید باید نکات مهمی را مدنظر قرار دهد که در این مقاله بطور کامل توضیح خواهیم داد:

اجرت المثل ایام زوجیت

اجرت المثل ایام زناشویی براساس ماده 336 از قانون مدنی بدین شرح می باشد: چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده وی نبوده است و عرفاً برای آن کار اجرت المثل تعلق می گیرد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرّع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم مینماید.
زن برای مطالبه می تواند با مراجعه به دادگاه خانواده و تقدیم دادخواست اجرت المثل خود را مطالبه نماید. قابل ذکر است چنانچه زوجا در حال پیش بردن پروسه طلاق می باشد، قاضی رسیدگی به پرونده طلاق باید تکلیف اجرت المثل زن را روشن نماید.

شرایط دریافت اجرت المثل 

اجرت المثل زن

همانطور که اشاره کردیم اجرت المثل زن برای کارها و فعالیت هایی می باشد که در خانه مشترک که از نظر شرعی و عرفی بر عهده وی نمی باشد تعلق می گیرد. میزان اجرت المثل توسط کارشناس محاسبه و تعیین می شود.

برای دریافت اجرت المثل موارد ذیل را در نظر داشته باشید:

  • الزام به پرداخت اجرت المثل ویژه کارهایی است که قانونی و مشروع باشد.
  • چنانچه زوج بتواند ثابت کند که زوجه از ابتدا قصد دریافت اجرت المثل نداشته است، زوجه مستحق دریافت اجرت المثل ایام زوجیت نمی باشد.
  • تعیین اجرت المثل به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع داده می شود.


نحوه محاسبه اجرت المثل زن

برای دریافت اجرت المثل زن ، باید به دادگاه مراجعه کرد و دادخواست مطالبه اجرت المثل ایام زوجیت ارائه نمود . دادگاه صلالحه برای رسیدگی به دادخواست محاسبه اجرت المثل زن ، دادگاه خانواده است . به این منظور دادگاه شرایط دریافت اجرت المثل زن را مورد بررسی قرار می دهد و در صورت وجود داشتن شرایط ، به پرداخت اجرت المثل حکم می دهد . 

البته تعلق اجرت المثل به زن صرفا اختصاص به زمان حیات وی ندارد ؛ به این معنا که حتی در صورت فوت کردن زن ، ورثه وی از جمله فرزندانش می توانند اقدام به مطالبه و دریافت اجرت المثل بعد از فوت مادر نمایند .

همچنین نحوه محاسبه اجرت المثل ایام زناشویی به این شکل می باشد که قاضی دادگاه تعیین اجرت المثل را به کارشناس رسمی دادگستری ارجاع داده و کارشناس با بررسی کامل نظر خود را در رابطه با میزان اجرت المثل زن به قاضی اعلام می نماید. در واقع اجرت المثل زن مقدار مشخصی ندارد . بلکه دادگاه با توجه به میزان کارهای انجام شده ، عرف منطقه و مسائلی از این قبیل ، به ازای هر سال زندگی مشترک مبلغی را تعیین می کند . مثلا میزان یک میلیون تومان به ازای یک سال زندگی مشترک و و مبلغ کل آن از طریق فرمول محاسبه اجرت المثل حساب می شود که مبلغ یک سال آن را ضرب در تعداد سال های زندگی مشترک زن و شوهر کرده و به پرداخت آن حکم می دهد .

محاسبه اجرت المثل بر مبنای سنوات زندگی زناشوئی است و نحوه محاسبه آن اگر توافقی بین زوجین نباشد. توسط کارشناس با بررسی اموال منقول و غیرمنقول زوج تعیین میشود.

اجرت المثل ایام زناشویی با فوت همسر

اگر چه طبق مواد 336 و 337 قانون مدنی اجرت المثل تعریف و قابلیت وصول دارد و صراحت ماده 198 قانون آئین دادرسی مدنی میگوید. هرگاه دین یا حقی به عهده کسی ثابت شد اصل بر بقای آن است لذا منوط به ماترک و تعداد ورثه دارد که فرضاً اگر مهریه و اجرت المثل یکجا مطالبه شود و از ماترک حتی برای افراد صغیر چیزی باقی نماند قانونگذار اختیارات لازم را برای اتخاذ تصمیم در اینگونه موارد به قاضی تفویض نموده است.

اجرت المثل ایام زناشویی قبل از طلاق

اجرت المثل ایام زوجیت

اجرت المثل ایام زناشویی قبل از طلاق هم شرایط خاص خود را دارد و در صورت درخواست زن، با توافق طرفین امکان پذیر است. با توجه به شرح کاملی که داده شد، هنگام جدا شدن محاسبه می شود. مگر دادگاه به حکم ضرورت تشخیص دیگری بدهد که قانونگذار میگوید قضات برای رسیدن به علم و یقین و صدور هرگونه حکم و احقاق حق از هیچ راهکاری قانونی منع و محدود نشده اند.

مطالبه اجرت المثل ایام زناشویی توسط وکیل

مطالبه اجرت المثل ایام زناشویی توسط وکیل طلاق با تنظیم دادخواست و ارجاع به کارشناس رسمی دادگستری جهت تعیین میزان آن انجام می شود.
کارشناس دادگاه نیز با توجه به ارزش کارهای انجام شده ، توسط زن ، مبلغی را به طور سالیانه ، تعیین کرده و آن مبلغ را در سال های زندگی مشترک ضرب می کند تا مبلغ اجرت المثل کامل زن مشخص شود . لازم به ذکر است که در تعیین مبلغ اجرت المثل ایام زناشویی ، در سال۱۴۰۱​ ، شاغل بودن زن و میزان همکاری و همیاری وی با همسر در زندگی مشترک و انجام سایر اموری که جزء وظایف شرعی و قانونی زن نبوده اند ، نیز مد نظر قرار می گیرد .وکیل طلاق تمامی امور اجرت المثل را در دادگاه خانواده یه انجام می رساند. شرایط زندگی اعم از مدت زمان زندگی مشترک، جایگاه اجتماعی زن و ... بطور کامل بررسی می شود.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ویست وب

نحوه گرفتن حق طلاق زن

حق طلاق

یکی از راههایی که می تواند موجب از هم گسیختگی عقد نکاح دائم گردد، طلاق می باشد. این نهاد بسته به اینکه درخواست آن توسط چه کسی صورت گیرد، به انواع مختلف صورت می گیرد. این حق طلاق، که قانونا و شرعا متعلق به زوج است، در بعضی موارد و با حصول شرایطی به زوجه واگذار می گردد.  مطابق ماده 1133 قانون مدنی، مرد هر وقت که بخواهد می تواند همسر خود را طلاق دهد. بموجب این ماده زوج، می تواند با مراجعه به دادگاه نسبت به مطلقه نمودن همسر خود ضمن تقدیم دادخواست اقدمات لازم را انجام دهد. لیکن باید حق و حقوق زوجه را، ضمن تعیین آن در رای پرداخت نماید. در این مقاله به تمامی سوالات مطروحه در مورد حق طلاق می پردازیم.

حق طلاق 

با توضیحاتی که در مقدمه ارائه شد، ماهیت حقوقی طلاق، ایقاعی می باشد که حق زوج است. پس براساس این حق، زوج هر زمان که قصد جدایی داشته باشد، با پرداخت حقوق مالی زن نسبت به طلاق  او اقدام نماید. پس زوجه برحسب قانون و شرع اصولا حق طلاق ندارد، جز مواقعی که ضمن عقد، زوج به زوجه وکالت داده باشد و یا به صورت شرط ضمن عقد به زوجه، حق طلاق داده شود. براین اساس در صورتی که زن به واسطه کراهت دادخواست طلاق خلع بدهد نمی توان از حق طلاق صحبت به میان آورد. زمانی که حق طلاق به زوجه داده شود و زوجه برای طلاق اقدام نماید، برای ثبت طلاق، نیازی به حضور زوج نخواهد داشت. البته ممکن است دادن حق طلاق به زن با گذشتن زن از برخی از حقوق مالی اش همراه باشد آنچه اهمیت دارد توافق ضمن وکالت نامه فی مابین طرفین می باشد. چنانچه زوجه حقوق مالی خود راجهت دریافت حق طلاق از زوج، نبخشیده باشد، این امکان را دارد که زوجه همزمان با طلاق تمامی حقوق خود از جمله مهریه و اجرت المثل را مطالبه نماید.

حق طلاق با کیست؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم، طبق ماده 1133 قانون مدنی: حق طلاق با مرد می باشد. بر اساس همین ماده از قانون مدنی، مرد می تواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون،با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.
با توجه به توضیحات داده شده مبنی بر حق طلاق، حال این سوال پیش می آید که آیا زوجه به هبچ عنوان نمی تواند تقاضای طلاق نماید؟ در پاسخ به این سوال باید به مواد قانونی 1119،1129 و 1130 استناد کنیم که زوجه بر اساس آن می تواند، از دادگاه تقاضای طلاق نماید.

  • ماده 1119 طبق این ماده مرد می تواند به زن وکالت بدهد که در صورت تحقق شرایطی خود را مطلقه سازد.
  • ماده 1129 در خصوص عدم پرداخت نفقه توسط مرد و عدم امکان الزام او می باشد که در این صورت حاکم مرد را مجبور به طلاق می کند.
  • ماده 1130 در صورتی که دوام زوجیت موجب عسر و حرج زوجه باشد، وی می‌تواند به حاکم شرع مراجعه و تقاضای طلاق کند. چنان چه عسر و حرج مذکور در محکمه ثابت شود، دادگاه می‌تواند زوج را اجبار به طلاق نماید و در صورتی که اجبار میسر نباشد زوجه به اذن حاکم شرع طلاق داده می‌شود.
    وکالت در طلاق که در ماده 1119 نیز به آن اشاره شده است می تواند ضمن سند نکاحیه باشد یا سند جداگانه ای که به صورت رسمی در دفاتر اسناد رسمی تنطیم شده است.آنچه اهمیت دارد این است که وکالت در طلاق با حق طلاق متفاوت می باشد و حق طلاق شرعا و قانونا با مرد است.
    نکته:دادن وکالت درطلاق مانع ازآن نیست که مرد بتواند حق خودش را که همان طلاق دادن است از دست بدهد.

طلاق توافقی با حق طلاق

حق طلاق توسط زوج به زوجه داده شده است، پس از این که زوجه حق طلاق را از همسرش گرفت، در صورتی که زوجین قصد جدایی بصورت توافقی را داشته باشند، زن می تواند با ارائه حق طلاق، مراحل طلاق توافقی با وکالتنامه طلاق را با داشتن حق طلاق سپری نماید. در طلاق توافقی با وکالتنامه طلاق، داشتن وکیل طلاق برای زوج در صورت حضور نداشتن اجباری است.
با مراجعه زن به شوهر و امضاء وکالتنامه، وکیل دادگستری با توجه به وکالتی که زن از شوهرش دارد وکیل مع الواسطه زوج می شود و به عنوان وکیل زوج می تواند همراه با زوجه دادخواست طلاق توافقی ثبت نماید که بقیه مراحل شبیه طلاق توافقی عادی می باشد.

چه شرایطی برای داشتن حق طلاق لازم است؟

حق طلاقی که به واسطه شرط ضمن عقد براساس ماده 1119 قانون مدنی به زن داده شده است تنها شرطی که دارد این است که تحقق شرط در محکمه به اثبات برسد .در صورتی که زن به واسطه وکالت نامه حق طلاق را از مرد دریافت کرده باشد نیاز به مراجعه به دادگاه وجود ندارد و حتی زن می تواند بدون حضور مرد، خود را مطلقه کند. بنابراین داشتن وکالت در طلاق این مزیت را دارد که زن بتواند به راحتی و بدون اثبات امری نسبت به طلاق اقدام نماید.

رعایت نکات ذیل توسط زوجه برای درخواست طلاق با وکالت نامه حق طلاق الزامی است:

  1. ضمن اینکه وکالت در طلاق را دریافت می کند ،حق توکیل به غیر را نیز لحاظ نماید. 
  2. وکالت نامه را به صورت بلاعزل تنطیم نماید.
  3. حق تجدید نظرخواهی و فرجام خواهی را ساقط نماید تا روند طلاق به سهولت پیش رود.
  4. نسبت به بذل بخشی از مهریه  یا تما م مهر جهت دریافت حق طلاق با مرد  به توافق برسد.
  5. در خصوص حضانت و مهریه و نفقه و سایر حقوق خود در ازای دریافت وکالت در طلاق با مرد توافق نماید.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ویست وب