وبسایت حقوقی

حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری با سال ها سابقه در امر وکالت 09123666928 - 02188554580

۲ مطلب در آذر ۱۳۹۸ ثبت شده است

نکات بسیارمهم قانون چک

نکات مهم قانون جدید چک

وب سایت حقوقی حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری _ آیا تابحال در مراودات مالی از چک استفاده کرده اید؟ یا در ازای فروش و یا معامله ای چک دریافت کرده اید؟ 
آیا با مفهوم چک آشنایی دارید؟ در ابتدا به تعریف چک می پردازیم تا با آشنایی کامل به شرح قوانین کامل جدید صدور چک بپردازیم ،چک به برگه ای که دارای تاریخ‌ و ارزش مالی است که  جهت انجام خرید در زمان حال و پرداخت هزینه آن در آینده استفاده می‌شود. صاحب چک پس از نوشتن مبلغ ارزش آن و تاریخ موردنظر برای وصول، چک را امضا می‌کند. در تاریخ ذکر شده - تاریخ سررسید - فردی که چک را دریافت کرده‌است به بانک مراجعه می‌کند و مقدار وجه مشخص شده را از حساب جاری فرد صادرکننده دریافت می‌کند. حال که با مفهوم چک آشنا شدیم قصد داریم بطور کامل آن را شرح دهیم، انواع چک را معرفی کرده و قوانین مربوط به چک را توضیح خواهیم داد.

 انواع چک

به نظر شما چک تضمین‌شده با چک تاییدشده چه تفاوتی دارد؟

چک بطور کلی به چهار صورت می باشد.
چک عادی: چک عادی همان چکی است که یک نفر در مقابل پولی که در بانک دارد، صادر می‌کند. این چک‌ها هیچ ضمانتی غیر از اعتماد و اعتبار صادرکننده چک ندارند.

چک تاییدشده:

چکی است که فرد صادر و بانک پرداخت آن را تایید می‌کند. مثلا اگر یک میلیون چک به شما بدهم، بانک تایید می‌کند که این مبلغ را در حساب خود دارم و حتما چک نقد می‌شود.

چک تضمین‌شده:

چکی است که بانک صادر می‌کند و پرداخت آن توسط بانک تضمین شده است. این چک اعتبار بیشتری نسبت به چک تاییدشده دارد.

چک مسافرتی:

چکی است که بانک صادر می‌کند و وجه آن در هر یک از شعب بانک پرداخت می‌شود.انواع دیگر چک مثل چک‌های الکترونیکی (داده‌پیام) در یکی از گروه‌های بالا قرار می‌گیرند. یعنی چک الکترونیکی می‌تواند عادی یا تاییدشده باشد.
۲- چک بی‌محل بر اساس قانون، چک یک سند لازم‌الاجرا است. یعنی وجه آن حتما باید پرداخت شود. مهم نیست به کدام شعبه از بانک مراجعه کنید. بر اساس ماده ۲ قانون چک، باید تمام مبلغ آن به شما پرداخت شود.
اگر چک وصول نشود، آن را به بانک می‌دهید تا بعد از تطبیق امضا با امضای صاحب حساب، نسبت به نقد کردن آن اقدام شود.
اگر چک به نام فردی خاص صادر شده، فقط او یا قائم‌مقام قانونی او می‌تواند چک را نقد کند. در مورد چک‌های حامل، هر کس که چک را در دست دارد می‌تواند اقدام به نقد کردن آن کند.
اگر چکی که در دست دارید وصول نشود، علاوه بر مبلغ چک می‌توانید تمام خسارات وارده به دلیل نقد نشدن چک را هم از دادگاه تقاضا کنید. حتی بعد از صدور حکم با مراجعه به همان شعبه می‌توانید خسارت‌ها و هزینه‌های مستقیم در جهت وصول طلب را درخواست کنید.
تفسیرهای متفاوت ممکن است عبارت «خسارت‌های وارده» چندان روشن نباشد و شاید کسی خسارت‌های روحی وارده به اقوامش را هم طلب کند.

ادامه مطلب را در وب سایت حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری مشاهده فرمایید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ویست وب

از فک رهن بیشتر بدانیم

از فک رهن بیشتر بدانیم

وب سایت رسمی حمیرا پارسا وکیل پایه یک _ روزانه در مباحث حقوقی با واژه ها و عناوین مختلف مواجه می شویم که برای افرادی که با علم حقوق آشنایی ندارند بیگانه است و آنها را به سوال وا می دارد که واژه ای  که شنیدم به چه معنی می باشد و واژه مورد نظر در مورد چه چیزی اشاره می کند، و چه انواعی دارد.در این مطلب قصد داریم تا شما را با عنوان حقوقی فک رهن آشنا کنیم تا در صورت مواجه با فک رهن معنی ان را دانسته در صورت لزوم بتوانید آن را اجرا کنید. یا اگر خواستید فک رهن را مطرح کنید بدانید که به چند صورت می توان فک رهن را مطرح نمود.

بهتر است با توجه به حساسیت موضوعات مختلف حقوقی در مواجه با موارد حقوقی حتما با یک وکیل پایه یک مشورت کنید تا از احتمال واردشدن خسارات احتمالی جلوگیری کنید.وکیل پایه یک دادگستری قطعا با توجه به تجارب و علم حقوقی در راستای حقوق موکل گام مثبت بردارد.دفتر حقوقی حمیرا پارسا وکیل پایه یک دادگستری با تجربه در پرونده های متعدد ملکی در کنار شما خواهد بود.  

 فک رهن عبارت است از آزادشدن وثیقه از حالت رهن

فک رهن به چند روش اجرا می شود:

• ابراء دین نسبت به اموال نزد شخص ثالث

• پرداخت دین شخص رهن دهنده

• انصراف از مال مرهونه نزد شخص ثالث

فک رهن چند صورت مطرح می گردد:

در قانون اساسی که در جمهوری اسلا‌‌می‌ایران تدوین شده است فک رهن به دو صورت مستقل یا به صورت دعوای ملزم به تنظیم سند مطرح ‌‌می‌گردد. دعوای فک رهن مستقل در حالت فک رهن مستقل شخص رهن دهنده متعهد به پرداخت دین خود در مدت زمان مشخصی است و یکی از اموال او در گروی شخص یا نهاد ثالثی مانند بانک است.

در صورتی که شخص رهن دهنده نسبت به پرداخت همه دیون خود اقدام نکند، در این صورت بین شخص یا نهاد ثالث و شخص رهن دهنده دعوای حقوقی مطرح ‌‌می‌شود. شخص ‌‌می‌تواند در این چنین شرایطی دادخواستی تحت عنوان الزام به فک رهن و پرداخت اجرت المثل ایام عده فک رهن را به همراه با خسارات قانونی و بر مبنای قرارداد را تنظیم کرده و به مرجع قضایی تسلیم نماید.

فک رهن به صورت الزام به تنظیم سند رسمیسازندگان ملک و مستغلات و شرکت‌‌های عمرانی بیشتر به این نوع دعوا گرایش دارند. سازندگان با گرو گذاشتن ملک خود به بانک، وام دریافت ‌‌می‌کنند و متعهد به پرداخت دیون به بانک هستند و بعد از فک رهن، سند ملک را بنام خریدار ملک تنظیم ‌‌می‌کنند.

دفتر حقوقی حمیرا پارسا وکیل دادگستری آماده مشاوره حقوقی و یا قبول وکالت در دعاوی شما می باشد.

منبع: وب سایت حقوقی حمیرا پارسا وکیل دادگستری

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰
ویست وب